Välkommen till www.swedishrockgarden.com

Mitt namn är Christian och jag bor på Österlen, Sydöstra Skåne där jag har odlat alpiner, suckulenter och andra stenpartiväxter. Jag har skapat denna websida huvudsakligen för att dela bilder på och information om mina växter med andra stenpartientusiaster. Jag har även en växande lista av stenpartiväxter till salu, med allt ifrån välkända klassisker till betydligt mer sällsynta och ovanliga växter.

När det gäller odlingsklimatet på Österlen är det något av en utmaning för alpiner och suckulenter. Även om vi har relativt milda vintrar och därmed ett skonsamt klimat temperaturmässigt så tar många växter stryk av blöta och slaskiga vintrar med lite snöfall. Temperaturen kan variera ganska kraftigt fram och tillbaks över nollstrecket bara på en dag.


De två kategorierna av växter som jag odlar mest av, alpiner och suckulenter, tillbringar större delen av vintrarna i deras naturliga miljö antingen under ett isolerande och skyddande snötäcke eller i torr jord med lite vinterväta, Skåne saknar naturligt båda under vintern.

Trots dessa ogynnsamma förhållanden är det en överraskande stor variation av växter som anpassar sig och överlever, vilket ständigt uppmuntrar mig att hela tiden testa gränserna för vad som är möjligt att odla eller inte och att kontinuerligt utöka med mer spännande växter till mina samlingar.


Jag uppdaterar för närvarande inte min växtlista då jag upphört med online försäljning tills vidare, dock har jag fortsatt försäljning hemma och tar emot besök enligt avtal.


Om du vill kontakta mig så går det fint att skicka e-post till:
info@swedishrockgarden.com